Alimentatie
Na beëindiging van een huwelijk moet er in veel gevallen kinder- en of partneralimentatie worden voldaan. Ook na verbreking van een samenleving of relatie waaruit kinderen zijn geboren zal in veel gevallen kinderalimentatie verschuldigd zijn. De hoogte van de alimentatie kan worden vastgesteld door de rechter, maar partijen kunnen ook gezamenlijk een bedrag overeenkomen. Onze advocaten hebben ruime ervaring met het opstellen van alimentatieberekeningen.
Daarnaast kan GH Advocaten u ook bijstaan als u van mening bent dat de door u te betalen alimentatie niet meer voldoet aan de wettelijke maatstaven. U bent bijvoorbeeld ontslagen, fors minder gaan verdienen of uw ex-partner is gaan samenwonen. Dit kan leiden tot een vermindering of nihilstelling van uw alimentatieverplichtingen.
Afhankelijk van het inkomen en de behoefte van de kinderen en eventueel de (ex-)partner kan het zijn dat er alimentatie moet worden betaald. Het is niet altijd eenvoudig om de hoogte daarvan te bepalen. Dit gebeurt via een berekeningsmethode die ook door de rechter wordt gehanteerd. Mocht dit in uw geval nodig zijn dan maken wij voor u een berekening op maat, zodat u weet waar u aan toe bent. Ontvangt of betaalt u nu reeds (kinder)alimentatie en vraagt u zich af of deze niet moet worden bijgesteld (verhoogd of verlaagd) dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden.
De hoogte van de alimentatie betreft een veel gevoerde discussie tussen ex-partners. Dat is ook logisch aangezien dit grote gevolgen voor een erg lange termijn kan hebben. In sommige gevallen kan een goede berekening enkele honderden euro’s per maand over een periode van meerdere jaren schelen. Dan levert ons werk zomaar tienduizenden euro’s op. Wij zijn als gespecialiseerde advocaten zeer ervaren in het samenstellen van een goede berekening en kunnen daarmee erg veel geld opleveren of besparen.
De hoogte van de alimentatie kan in goed onderling overleg worden vastgesteld en indien nodig aan de rechter worden voorgelegd. Er wordt in ieder geval gekeken naar de draagkracht de behoefte en de inkomensvergelijking, maar de rechter kan ook rekening houden met (bijzondere) individuele omstandigheden en verplichtingen.
Heeft u vragen over specifieke onderwerpen over de alimentatie neem dan contact met ons op via info@ghadvocaten.nl of tel: 0485-561646.